Logo_poraad

Vrijdag 28 maart houdt de PO-Raad een bijeenkomst over de problematiek van thuiszitters in het primair onderwijs. Middels praktijkervaringen wordt gekeken naar knelpunten en mogelijke oplossingen; wat is er nodig om onderwijs en zorg dichter bij elkaar te krijgen? 

De bijeenkomst heeft als doel oplossingen te vinden voor die praktijksituaties waarin alle goede bedoelingen niet het gewenste resultaat hebben en kinderen mogelijkerwijs thuis komen te zitten. Met de invoering van Passend onderwijs zijn er weliswaar snellere mogelijkheden om ondersteuning op maat te bieden aan leerlingen, maar er zullen altijd kinderen blijven die niet genoeg hebben aan enkel begeleiding vanuit het onderwijs. 
 
Zowel de praktijkervaring van schoolbesturen, als van jeugdzorg en Samenwerkend Toezicht Jeugdzaken zullen gedeeld worden tijdens de bespreking van deze problematiek. 
 
De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van Passend Onderwijs, die plaatsvindt van 24 tot en met 28 maart en vindt plaats in Cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht. 
 
© Nationale Onderwijsgids