Normal_13921100910011_2

(Novum) - Paul de Krom is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Hogeschool Utrecht. Op 21 mei neemt de oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid formeel het voorzitterschap over van Maarten Rook, die na acht jaar terugtreedt. De 51-jarige VVD'er is benoemd voor vier jaar.

Het oud-Kamerlid beschikt vanwege zijn arbeidsverleden bij de rijksoverheid en het internationale bedrijfsleven over 'zeer relevante ervaring', meldt de hogeschool. Ook heeft hij een 'breed netwerk' in het hoger onderwijs. De Krom is sinds een kleine maand algemeen directeur van de Dienst Landelijk Gebied , in Utrecht.

De raad van toezicht laat weten 'zeer verheugd' te zijn met de nieuwe voorzitter. De Krom toont zich 'zeer vereerd'. "Het is een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van jonge mensen die een plek verdienen in de samenleving. Het onderwijs en de ontwikkeling ervan speelt daarin een cruciale rol. Het is een uitdaging om over die ontwikkeling mee te mogen praten. Ik heb er heel veel zin in."