Logo_d66_jan_paternotte

Amsterdam moet structureel gaan overleggen met docenten, ouders en schooldirecteuren over het te voeren onderwijsbeleid. Dat stelt D66‐fractievoorzitter Jan Paternotte. 

Woensdag wordt er in de gemeenteraad gesproken over een op te richten kwaliteitsbureau onderwijs, een samenwerking tussen schoolbesturen en gemeente. Er zijn veel signalen dat docenten en schoolleiders zich niet kunnen vinden in de plannen. Ook zou er bij het onlangs door de gemeente gebundelde handboek, ‘goed
onderwijs’ niet met docenten en directies zijn gesproken. De gemeente werkt voornamelijk samen met een overkoepeling van schoolbesturen (voortgezet onderwijs OSVO en basisonderwijs BBO). Met een nieuwe klankbordgroep kunnen ook de signalen uit het hele veld worden meegenomen. Paternotte: “De gemeente moet bij het maken van beleid heel goed zicht hebben op wat dat voor de praktijk betekent. Dat kun je eigenlijk alleen horen van docenten, ouders en schoolleiders zelf.” 

D66 presenteerde op 13 november de Amsterdamse Onderwijsagenda. Lees hier de ideeën over de klankbordgroep en de rest van de agenda.

© Nationale Onderwijsgids