Normal_kinderen_wetenschap

GLOBE Nederland organiseert op 30 maart de jaarlijkse GLOBE dag op de Wageningen Universiteit. Op deze dag vertellen wetenschappers van onder andere KNMI, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu. Dat meldt GLOBE Nederland.

Op de dag zal ook een nieuwe app van NASA worden gelanceerd. Leerlingen kunnen met hun smartphone foto's maken van wolken en krijgen van NASA een foto van deze wolk vanuit de ruimte. NASA gebruikt de foto's van de leerlingen om hun satelliet waarnemingen beter te kunnen interpreteren. Leerlingen worden zo betrokken bij het onderzoek van NASA.

De dag is bedoeld voor docenten in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij onder andere de volgende thema's: leren onderzoeken (PWS, PO), internationalisering, duurzaamheid en tto. De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn welkom. Op www.globenederland.nl/globedag is meer informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids