Normal_190323-img_0773-acddc8-original-1449841378

De Beste Opleiders van Nederland 2015 zijn bekendgemaakt. Op 10 december werd Language Institute Regina Coeli benoemd tot Beste Grote Opleider en Roy Ishak tot Beste Kleine Opleider van Nederland 2015. De awards werden uitgereikt in 12 verschillende categorieën. Dennis Mickers van Douro Media werd door cursisten bekroond als Beste Trainer van Nederland.

De Beste Opleider van Nederland-verkiezing werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door opleidingsvergelijkingssite en boekingsplatform Springest in samenwerking met Klantenvertellen.nl en Princess Hotel Collection. Ruben Timmerman, oprichter en CEO van de opleidingsvergelijker en initiatiefnemer van de verkiezing: "Reviews van oud-cursisten zijn volgens ons de beste graadmeter voor de kwaliteit van trainingen. Voorgaande jaren konden opleiders enkel campagne-matig stemmen verzamelen om benoemd te worden als Beste Opleider van Nederland. Cursisten laten echter het hele jaar door weten wat ze van hun opleidingen en trainers vonden op Springest.nl. Daarom besloten we voortaan al deze reviews mee te tellen als stem in de verkiezing."

Springest heeft inmiddels meer dan 44.000 beoordelingen van oud-cursisten verzameld. Dit betreft scores inclusief een uitgebreide toelichting van minimaal 30 woorden. De elementen die cursisten opvallend vaak benoemen, zijn trainers, de totale organisatie en planning van de training, de locatie en de mate waarin er persoonlijke aandacht wordt gegeven. Als cursisten negatieve beoordelingen geven, komt dit in de meeste gevallen door slechte communicatie, verkeerde verwachtingen over het niveau van de training, slechte bereikbaarheid van de locatie of onvoldoende begeleiding. Cursisten zijn vooral lovend over de persoonlijke aanpak van trainers, aansprekende praktijkvoorbeelden en toepasbaarheid, goede aansluiting op leerdoelen, trainingen op maat, snelle reacties, persoonlijke advisering en goede nazorg.

© Nationale Onderwijsgids