Logo_tilburg_university_logo

Tilburg University organiseert op 16 december een interactief webinar over de Participatiewet. Arbeidsmarktdeskundigen zullen dan de nieuwste inzichten en aanbevelingen presenteren voor het inpassen van Participatiewet in het personeelsbeleid. De webinar richt zich in de eerste plaats op beleidsmakers, HR-managers en wetenschappers maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden. Dit meldt Tilburg University.

Met de invoering van de Participatiewet wil de overheid bereiken dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers aan de slag kunnen. Wetenschappers van de Tilburgse universiteit hebben onderzocht welke factoren een rol spelen bij het in dienst nemen en houden van deze mensen. Hiermee willen de onderzoekers tegemoet komen aan de vraag van werkgevers hoe zij binnen hun eigen HR-beleid kunnen voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. De onderzoekers presenteren als antwoord onder meer de nieuwe visie 'Inclusief HRM'.

De webinar vindt plaats op 16 december van 16.00 tot 17.00 uur. Aan het woord komen professor Ton Wilthagen, dr. Irmgard Borghouts, dr. Ronald Dekker en dr. Charissa Freese. Deelnemen aan de webinar kan door voor 12 december een email te sturen aan reflect@tilburguniversity.edu met als onderwerp 'aanmelding webinar 16/12 Participatiewet en inclusief HRM' onder vermelding van uw naam en organisatie.

© Nationale Onderwijsgids