Logo_logo-vhto

Het Landelijk Expertisebureau Meisjes/Vrouwen en Bèta/Techniek (VHTO) organiseert op donderdag 12 november de conferentie Gender & STEM. Op de conferentie staan de gender-kwesties centraal die van invloed zijn op de instroom en doorstroom in de bètawetenschap, technologie en ICT. Diverse sprekers zullen hun inzichten bespreken over de 'gender-onbalans' in het hoger onderwijs in Nederland. Daarnaast staat er interviews, forumdiscussies en showcases op het programma. Dit meldt de VHTO.

Centraal staat de vraag of het tij voor vrouwen en meisjes aan het keren is of niet. Hebben vrouwelijke studenten dezelfde perspectieven en ambities in STEM (Science, Techology, Engineering, Mathematics) als hun mannelijke studiegenoten of gaat er nog steeds talent verloren op belangrijke keuzemomenten in de onderwijsloopbaan. Sprekers uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om hierover van gedachten te wisselen met de deelnemers aan de conferentie.

Zo zal David Miller van de Northwestern University ingaan op genderstereotypen en de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de techniek en wetenschap. Maria Vetleseter Bøe zal haar onderzoek bespreken naar de motivaties en ambities van jongeren ten aanzien van bèta en techniek.

De conferentie vindt plaats op 12 november 2015 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Meer informatie over programma en aanmelden is te vinden op www.vhto.nl.

© Nationale Onderwijsgids