Normal_normal_verpleegkundigen_werk_ziekenhuis

ROC van Twente, Threewise en Medisch Spectrum Twente (MST) hebben de opleiding tot roomservicemedewerker ontwikkeld. De opleiding wordt gegeven in het MST. De eerste 45 medewerkers zijn inmiddels gestart met de opleiding. Dat meldt MST.

In het nieuwe MST staat de patiënt centraal, staat gastvrijheid voorop en ligt de regie bij de patiënt. Om dit soort service te kunnen leveren, wil MST een beroep kunnen doen op medewerkers die meer dan voorheen beschikken over gastvrijheidsvaardigheden en daarbij beschikken over middelen om te kunnen inspelen op de wisselende behoeften van patiënten.

De roomservicemedewerker draagt bij aan de dagelijkse service rondom de patiënt om het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Zij zorgen voor de maaltijden, drankjes en tussendoortjes, werken nauw samen met de verpleegkundigen, helpen mee bij de bevoorrading van de patiëntenkamers, verrichten lichte schoonmaakwerkzaamheden en bieden extra service, zoals ontvangst van bezoek en uitleg bij het gebruik van bijvoorbeeld de tablet.

Het eenjarig maatwerktraject op mbo-2 niveau wordt verzorgd door het MBO College voor Mens & Maatschappij van ROC van Twente. Zij werken nauw samen met de onderwijsdeskundigen van Medical School Twente van MST en ontwikkelden samen met trainers, docenten en onderwijskundigen van Threewise een BBL-opleiding op maat voor de roomservicemedewerkers van MST.

De eerste 45 cursisten, van in totaal 150, worden in een jaar omgeschoold tot roomservicemedewerker, een functie die vanaf 11 januari 2016 in het nieuwe ziekenhuis in de praktijk uitgeoefend gaat worden.

© Nationale Onderwijsgids