Normal_scholieren_leerlingen_marant_cursus

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) organiseert ook dit jaar weer scholierencongressen. Deze congressen worden georganiseerd voor alle Nederlandse scholieren zodat zij mee kunnen praten over de toekomst van het onderwijs. Met alle input van de scholieren hoopt het LAKS antwoord te kunnen geven op de vraag: 'Hoe willen wij maatwerk terugzien in ons onderwijs?' Dat meldt LAKS.

Vorig jaar is het scholierencongres ook georganiseerd. De vraag die toen centraal stond tijdens discussies was: 'Hoe wordt de scholier gemotiveerder?' De uitkomsten van het debat zijn vervolgens verwerkt in een rapportage. In het voorlopige programma voor dit jaar komen drie discussies aan bod: maatwerkdiploma's, willen we dat? Leren buiten de school, hoe doe je dat? En maakt gepersonaliseerd leren ons minder sociaal? De best deelnemende leerling van elke provincie is uitgenodigd voor de presentatie van de uiteindelijke rapportage bij het ministerie.

De congressen worden op verschillende data in verschillende steden georganiseerd: op 7 oktober in Haarlem, 4 november in Utrecht, 13 november in Leeuwarden, 23 november in Middelburg en 1 december in Zwolle. De data en locaties voor de overige congressen maakt het LAKS nog bekend. Deelname is gratis. Op www.laks.nl is meer informatie en het aanmeldformulier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids