Normal_kinderopvang_peuter_begeleider_leidster

In september gaat het leertraject 'Samen Werken Samen Leren' van start. Het traject duurt drie maanden en bestaat uit een combinatie van bijeenkomsten, online leren en actief aan de slag gaan met vraagstukken in eigen werkomgeving. Tien organisaties in kinderopvang en welzijn kunnen zich gratis aanmelden. Dat meldt FCB.

Het leertraject is bijvoorbeeld bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang die een vraagstuk hebben als: hoe zorgen we ervoor dat alle pedagogische medewerkers werken vanuit een ontwikkelingsgerichte benadering? Tijdens drie bijeenkomsten in Utrecht kunnen de deelnemers kennis en inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen en worden er handvatten uitgereikt om verder aan de slag te gaan met het vraagstuk.

Voorwaarde voor deelname is dat de organisatie valt onder de cao kinderopvang of cao welzijn. Uit elke organisatie worden twee personen gevraagd om deel te nemen: een leidinggevende en een medewerker uit het team. Op fcb.nl is meer informatie over het leertraject te vinden. 

© Nationale Onderwijsgids