Normal_rss_entry-4772

Van 18 juli tot en met 9 augustus heeft het Kwaku Summer Festival plaatsgevonden. Een kleine 100.000 bezoekers hebben het festival bezocht. Op de laatste dag was het met bijna 30.000 bezoekers het drukst. Op zondag vonden er een literair programma plaats. Dit programma werd georganiseerd door de Taalunie, Read my World en de Zuid-Afrikaanse ambassade. Dit meldt het Kwaku Summer Festival. 

Het was deze zomer de veertigste keer dat Kwaku Summer Festival (voorheen Kwakoe) georganiseerd werd. Vier weekenden lang was het feest in het Amsterdamse Nelson Mandela Park. Op het programma stond veel muziek, het traditionele voetbaltoernooi, workshops en exposities. 

Nieuw dit jaar waren de vrijdagavondconcerten, met internationale artiesten. Volgens Ivette Forster van de organisatie waren die een groot succes. "Daar gaan we mee door.''  Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest, aldus Foster. 

Op zondag vond een literair programma plaats waarin Zuid-Afrikaanse, Surinaamse en Nederlandse schrijvers en artiesten elkaar ontmoetten. Uit Zuid-Afrika waren Diana Ferrus en Kirby van der Merwe van de partij, uit Suriname Karin Lachmising en Robby Parabirsing (Rappa) en uit Nederland Gideon Everduim (beter bekend onder zijn artiestennaam Gikkels). De middag werd gepresenteerd door Matthijs Ponte, programmeur van het Read My World-festival. Het literaire programma heeft tot doel de verbindende rol van taal en meertaligheid duidelijk te maken voor mensen met diverse achtergronden.

© Nationale Onderwijsgids