Normal_logo_cps__1_

Op 10 september wordt voor de vierde keer het Nationaal congres Ouderbetrokkenheid georganiseerd in Amersfoort. Het thema van dit jaar is 'Innoveren met ouders'. De vraag die deze editie centraal staat is: Hoe betrekt u ouders om een betere school te worden? Ook deze editie zijn er diverse presentaties van (inter)nationale experts op het gebied van ouderbetrokkenheid. Dat meldt CPS Onderwijsontwikkeling.

Deelnemers krijgen op het congres onder meer inzicht in het benutten van de talenten van ouders voor de innovatie van het onderwijs op hun school, leren de werkpraktijk te verrijken door samenwerking met bedrijven en andere organisaties in de omgeving en maken kennis met een compleet palet van voorbeelden om te interesse van de leerlingen te ontwikkelen naar vaardigheden die de samenleving van morgen van ze vraagt.

Keynote sprekers zijn Bill Corbett, vooraanstaand Amerikaans spreker, auteur over opvoeding en expert ouderschap en Peter de Vries, Nederlands toonaangevend expert op het gebied van ouderbetrokkenheid. Corbett geeft een mini-masterclass met voorbeelden van innovatief samenwerken met ouders om de school samen met de ouders te verbeteren. De Vries richt zich op de rol van ouders in de samenlevingsgerichte school. Daarnaast zijn er onder meer best practices, een praktijkcafé, forumdiscussie, interactieve en ludieke intermezzi en ruimte voor netwerken.

Het congres is bedoeld voor alle betrokkenen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs: leraren, schoolleiders en ouders. Het congres duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over het congres is te vinden op de website www.cps.nl, bijvoorbeeld aanmelding en prijzen.

© Nationale Onderwijsgids