Normal_copyright_stockfreeimages_kantoor_werk_werken_overleg

Werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen hiervoor een taalscholing volgen bij opleider NTI. De nieuwe stimuleringsregeling 'Taal voor Werknemers' biedt werkgevers de mogelijkheid om vergoeding aan te vragen voor scholing van hun medewerkers. De regeling is speciaal in het leven geroepen voor werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat meldt NTI.

In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Naar schatting heeft ongeveer de helft hiervan een baan. In veel gevallen zijn deze mensen minder productief, vaker ziek, werken minder veilig en hebben meer risico om werkloos te raken. Door de regeling zouden werkgevers gestimuleerd moeten worden om de lees- en schrijfvaardigheden van werknemers te verbeteren. Dit kan eventueel in combinatie met andere basisvaardigheden zoals rekenen, digitale vaardigheden en luisteren en spreken.

Bij Stichting Lezen & Schrijven kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor een bijdrage voor taaltrajecten voor hun werknemers. Meer informatie over de regeling en het aanvragen hiervan is te vinden op de website van Stichting Lezen & Schrijven. De stimuleringsregeling 'Taal voor Werknemers' wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids