Normal_techniek-studenten

Twee jaar geleden is het Nationaal Techniekpact 2020 ondertekend. Hiervoor hebben bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid in regio's samengewerkt om voor voldoende gekwalificeerde technici te zorgen. Mede door het Techniekpact zijn bestaande samenwerkingsverbanden verstevigd en nieuwe dwarsverbanden tussen de regio's binnen de landsdelen ontstaan. Op 15 juni wordt in Hengelo de jaarconferentie Techniekpact georganiseerd om het te hebben over alle regionale techniekpacten die zijn afgesloten en wat voor effect dit heeft gehad. Dat meldt Techniekpact.

Op de jaarconferentie Nationaal Techniekpact 2020 – Be Smart, BOOST Technology neemt minister Kamp van Economische Zaken de voortgangsrapportage en monitor van het Techniekpact die wordt aangeboden door Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact, in ontvangst. De jaarconferentie wordt georganiseerd door de provincies Gelderland en Overijssel (landsdeel Oost). “Wij investeren in onderwijs dat aansluit op de arbeidsmarkt. Zodat bedrijven met kwalitatief opgeleide mensen kunnen blijven innoveren. Dat is goed voor de regionale economie en werkgelegenheid”, zegt Eddy van Hijum, onder andere trekker Techniekpact Landsdeel Oost.

Tijdens de jaarconferentie wordt ingegaan op het belang van het Techniekpact voor het onderwijs, het bedrijfsleven en de regio. Ook wordt er een lezing gegeven door Dave Blank, wetenschappelijk directeur aan het MESA+, instituut voor nanotechnologie van de Universiteit Twente, over de rol van techniek in ons dagelijks leven en de invloed van techniek op de toekomst van de medische sector. Tot slot blikken minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs en minister Kamp samen met vertegenwoordigers vanuit het onderwijsveld en bedrijfsleven vooruit naar de toekomst. 

© Nationale Onderwijsgids