Normal_internet_verslaving_meisje_achter_computer_sociale_netwerk_sites

Van 12 tot 15 augustus wordt de conferentie Scratch2015AMS georganiseerd. Op deze conferentie kunnen Europese leerkrachten samenwerken met elkaar en de wereldtop van programmeren en leren. De sprekers en workshopleiders komen van over de hele wereld. Ook zijn alle universiteiten uit de mondiale top 5 aanwezig. Dat meldt Informatica voortgezet onderwijs.

Scratch is een project van Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab en helpt jonge mensen creatief te leren denken, systematisch te redeneren en samen te leren werken. Scratch is van mening dat er nu nog niet voldoende les in informatica gegeven wordt in het onderwijs. Volgens Scratch klaagt de industrie over een gebrek aan voldoende opgeleide studenten, terwijl de scholen zich afvragen waarom jaren van investeren in computers nog niet veel meer gebracht heeft dan systemen voor distributie, controle en administratie.

Volgens Scratch kunnen kinderen die beschikken over de basis en ervaren hebben dat het mogelijk is je verbeelding via programmeren om te zetten in iets tastbaars, bij latere keuzes voor scholing en werk meer open staan voor bèta en techniek. Op de conferentie kunnen leerkrachten van het primair- voortgezet en hoger onderwijs ervaringen uitwisselen met docenten uit andere landen. De conferentie is eerder gehouden in Barcelona. Op 15 juli wordt het complete programma bekend gemaakt. Op de website is meer informatie te vinden over de conferentie en opgave.

© Nationale Onderwijsgids