Normal_baby_eten

Pro Education geeft op 20 mei in Amsterdam en op 15 september in Eindhoven een vierdaagse cursus eet- en drinkproblematiek bij baby's en zeer jonge kinderen. In deze cursus worden de meest voorkomende oorzaken van eet- en drinkproblemen behandeld. Ook wordt de aanpak hiervan behandeld. De cursus wordt gegeven door docenten die het boek 'Hoera, ik eet!' hebben geschreven. Dit meldt Pro Education.

De basis van de cursus is de normale ontwikkeling van het eten en drinken door baby's en jonge kinderen. Volgens de laatste ontwikkelingen en richtlijnen worden onderwerpen als zuiggedrag bij prematuren, sondevoeding en reflux besproken. Verschillende technieken worden tijdens de cursus geoefend. Ook worden door middel van casussen handvatten voor de praktijk gedeeld.

De cursus is ontwikkeld voor logopedisten die (willen) werken met baby's en zeer jonge kinderen die problemen hebben met eten en drinken. Deelnemers kunnen zich na de cursus inschrijven bij de NVLF voor het Register Preverbale Logopedie. Kosten voor de cursus zijn 1095 euro voor de cursus, 60 euro voor de literatuur en digitale leeromgeving en 50 euro voor een arrangement per dag. Meer informatie over de cursus en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids