Logo_logo-mama-vita_2

Oudervereniging Balans West-Brabant en Stichting Mama Vita organiseren op 13 mei een workshop Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Stichting Mama Vita heeft als doel alle moeders van kinderen met autisme in hun eigen kracht te zetten. Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis, zoals ADHD, dyslexie, Asperger en PDD-NOS. Dit meldt Balans. 

Stichting Mama Vita en oudervereniging Balans zijn beiden vrijwilligersorganisaties die geregeld workshops organiseren over autisme en aanverwante onderwerpen. Balans West-Brabant en Mama Vita hebben besloten om workshops samen te gaan organiseren. De aftrap van deze samenwerking vindt plaats tijdens de gezamenlijk georganiseerde workshop Neuro Linguïstisch Programmeren. 
 
Bij Neuro Linguïstisch Programmeren wordt er gekeken hoe mensen met uitzonderlijke kwaliteiten of bekwaamheden dingen doen. Er wordt nagegaan hoe het komt dat deze mensen zo goed zijn in bepaalde zaken of handelingen en of er een bepaald talent bij komt kijken. Ook wordt er bestudeerd wat deze mensen anders doen en hoe ze anders denken dan vergelijkbare mensen. De training staat in het teken van leren en toepassen van NLP. De deelnemer leert hoe hij of zij in communicatie en gedrag reageert op wat er waargenomen wordt. Vervolgens wordt gekeken hoe deze reactie effectiever of anders vormgegeven kan worden. De training wordt gegeven door Saskia Buma. 
 
De workshop vindt op 13 mei 2015 van 09.30 tot 12.00 uur in Ontmoetingscentrum De Korenaere, Korenmarkt 7, 4611 RD Bergen op Zoom plaats. De toegang is gratis. Er is maximaal ruimte voor 25 deelnemers. Aanmelden kan voor 11 mei via e-mail: balanswestbrabant@ziggo.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids