Logo_knaw_logo

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) organiseert op 20 mei 2015 het debat 'schizofrenie bestaat niet'. Onder leiding van Jan van Gijn (emeritus hoogleraar neurologie, Universiteit Utrecht) debatteren Jim van Os (hoogleraar psychiatrische epidemiologie, Maastricht Universitair Medisch Centrum) en André Aleman (hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie, Universitair Medisch Centrum Groningen) met elkaar. Dit meldt de KNAW. 

De bewering dat schizofrenie niet bestaat heeft onlangs veel stof doen opwaaien in de psychiatrie. Voorstanders van deze stelling pleiten voor het schrappen van de diagnose schizofrenie, vanwege onder meer het ongegrond pessimisme in behandeling en het ontbreken van wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van schizofrenie als hersenziekte. Jim van Os, initiatiefnemer van de website www.schizofreniebestaatniet.nl, gaat daarom op 20 mei 2015 het debat aan met André Aleman. Jan van Gijn leidt het debat. 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van de KNAW. U bent van harte welkom bij dit debat. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website.

© Nationale Onderwijsgids