Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_bejaarden_cursus_computer_computeren

Iedereen van 40 jaar of ouder kan nu online een cursus volgen om hersengezondheid op peil te houden. De cursus 'Houd uw brein vitaal!' werd deze week gepresenteerd op het Nationaal Congres Volksgezondheid door universitair hoofddocent Psychiatrie en Neuropsychologie Martin van Boxtel van de Universiteit Maastricht. 

De cursus bestaat uit drie onderdelen, leefstijl, geheugen en effectief werken, en geeft uitleg over welke invloed hersenveroudering en tijdsdruk heeft op geheugenklachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de cursus helpt om het brein vitaal te houden. De ruim 350 deelnemers die meededen aan het onderzoek naar de cursus blijken na afloop meer controle te hebben over hun geheugen. Ook ervaren zij minder achteruitgang van hun geheugen.

De cursus is ontwikkeld binnen het onderzoeksprogramma 'Gezond ouder worden' dat gefinancierd wordt door het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie. Op het bijbehorende BreinWeb is achtergrondliteratuur beschikbaar en kunnen mensen een keuzewijzer raadplegen om te bepalen welke cursus voor hen het meest geschikt is. De cursus 'Houd uw brein vitaal!' kan in 4 tot 6 weken op eigen tempo gevolgd worden. Deelname kost 5,-. De opbrengst wordt besteed aan het actueel van de cursusinformatie. De cursus is voor iedereen toegankelijk via www.houduwbreinvitaal.nl.

© Nationale Onderwijsgids.