Normal_leraar_docent_leerlingen_les_klas_studenten

De LerarenKamer organiseert de Inspiratiedag op 7 april, in samenwerking met de Katholieke Pabo Zwolle (KPZ). De bijeenkomst is bedoeld voor docenten uit het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Centraal staat de ontmoeting tussen de LerarenKamer, waarin alle Leraren van het Jaar vertegenwoordigd zijn, beginnende leraren en studenten. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

In het programma komen verschillende workshops en lezingen aan bod, waarin de docenten de LerarenKamer willen inspireren. Bij het onderdeel 'het Vak Meester' kunnen de deelnemers zelf een thema inbrengen waarin ze moeilijkheden ervaren. In het onderdeel wordt in een kleine setting op een 'intervisieachtige' manier gewerkt.

Er zijn workshops van CNV jong en de Groene golf over succesvol solliciteren, welk recht heb ik als invaller, wat moet ik weten van de CAO en orde houden. Ook verzorgt de KPZ workshops over kijken naar kinderen, vierslag leren en communicatie met ouders. Het programma start om 15.30 uur en duurt tot 20.30, waarna het onderwijscafé van start gaat. Deelname aan de Inspiratiedag is gratis, inschrijven kan via de website.

© Nationale Onderwijsgids