Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

Binnenkort kunnen er weer aanvragen worden ingediend bij Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een Promotiebeurs voor docenten. Voor leraren die al bezig zijn met het voorbereiden van een aanvraag worden in april vier workshopmiddagen georganiseerd. In juni is er een voorlichtingsmiddag, bedoeld voor leraren die meer algemene informatie over de promotiebeurs willen. Dit meldt NWO. 

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft met de Promotiebeurs als doel om docenten onderzoekservaring op te laten doen. Zo willen ze de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en zorgen dat de aansluiting tussen universiteiten en scholen versterkt wordt.

De workshopmiddagen zijn 10 en 15 april in The Colour Kitchen in Utrecht en op 17 en 22 april bij NWO in Den Haag. De workshops bieden de leraren ondersteuning bij het uitwerken van het onderzoeksvoorstel, bij het formuleren van de centrale onderzoeksvraag en bij de voorbereiding op de beoordelingsprocedure. Het programma biedt vier workshops: wetenschappelijk schrijven, methodologie, haalbaarheid en presenteren. De deelnemers kunnen per middag twee workshops volgen.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, mbo, hbo en speciaal onderwijs. Vooraf aanmelden is verplicht voor zowel de workshops als de voorlichtingsmiddag. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij de aanmelding van de workshops wordt gevraagd om een eerste samenvatting van het promotieplan mee te sturen van maximaal vijfhonderd woorden. Deelname aan de workshop en voorlichtingsmiddag is niet verplicht voor de aanvraag van de Promotiebeurs.

© Nationale Onderwijsgids