Normal_mode_model

Danie Bles gaat een eigen styling school starten. In samenwerking met collega's uit de mode-industrie biedt ze verschillende cursussen aan. Het is vooral voor de mensen die na hun opleiding geen idee hebben hoe ze aan de slag moeten gaan in de mode. Dit meldt NU.nl.

“We gaan lesgeven met allerlei mensen uit het vak: bloggers, fotografen, modejournalisten en stylisten”, vertelt Bles. De styliste kleedt onder andere Sylvia Meis en Leontien Borsato. Ook heeft ze een eigen kledingmerk.

Op de Style School By Danie zijn het hele jaar verschillende cursussen te volgen, zo is er de cursus Personal Styling (2394 euro voor twaalf weken) en een cursus Fashion Bloggen (1499 euro voor zes weken). Op 26 februari is de eerste infodag van de school. De styliste geeft toe dat sommige cursussen best prijzig zijn. “Natuurlijk is het een fors bedrag. We willen gaan kijken of we studenten tegemoet kunnen komen die de cursus graag willen volgen, maar het zich financieel niet kunnen permitteren.” Aan de cursussen zijn geen leeftijden of opleidingsniveaus verbonden.

Naast cursussen zijn er ook workshops te volgen: 'How to mix and match your wardrobe' en 'Wat is mijn signature look?'. Beide kosten 175 euro voor een drie uur durende workshop.

© Nationale Onderwijsgids