Normal_studenten_computer

Op 3 maart organiseren Coosto, Upstream en SURF een bijeenkomst in Utrecht over social media. Hierin wordt nader ingegaan op de vraag hoe social media als vak te integreren in het curriculum van marketing- en communicatie-opleidingen. Het onderwijsaanbod op hogescholen en universiteiten loopt op het gebied van social media nog achter. Op het moment ontbreken vaak nog de kennis bij docenten en geschikte leermiddelen voor social media. Dit meldt Upstream.

Social media hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Zo zijn mensen niet meer afhankelijk van traditionele media, zoals kranten of het journaal, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dit heeft grote invloed op marketing, communicatie, PR en steeds meer de complete bedrijfsvoering.

Coosto en Upstream zijn afgelopen jaar gestart met een pilot om kennis en leermiddelen van social media voor het hoger onderwijs te ontwikkelen. De pilot is goed ontvangen, daarom is vanaf het nieuwe studiejaar voor alle studenten in het hoger onderwijs een studentlicentie van de analysesoftware van Coosto beschikbaar via SURFspot.nl. Voor de docenten is er ook lesmateriaal beschikbaar.

Docenten van NHTV, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Haagse Hogeschool delen tijdens de seminar hun ervaringen. Opgeven voor de seminar, waar maximaal 40 plekken voor zijn, kan via SURF

© Nationale Onderwijsgids