Logo_iio

COAP en Kennisland bieden in maart en mei trainingen aan tot brigadier voor onderwijsinnovatie. De trainingen horen bij het project 'Innovatieimpuls op Maat (IIO op Maat) dat door het ministerie van Onderwijs wordt gefinancierd. De trainingen zijn bedoeld voor onderwijsprofessionals die zich willen inzetten voor innovatie van het onderwijs. De brigadiers zullen na hun training drie keer per jaar scholen ondersteunen bij specifieke vernieuwingsvraagstukken. Dit melden COAP en Kennisland. 

COAP en Kennisland stimuleren en begeleiden innovatieve onderwijsconcepten om knelpunten in de regio's, zoals het docententekort en krimp van het aantal leerlingen, aan te pakken. Het project IIO op Maat is met financiële ondersteuning van het ministerie in het leven geroepen om maatwerkbegeleiding te geven aan scholen en onderwijsorganisaties. In eerste instantie gaat het om knelpunten in het voortgezet onderwijs.

Professionals die zich graag met onderwijsvernieuwing bezig houden kunnen nu een korte on-the-job training volgen tot onderwijsbrigadier. In drie middagen bestuderen de deelnemers in een persoonlijk leerprogramma diverse thema's, zoals het creëren van een draagvlak voor nieuwe ideeën. Ook leren zij methodes voor het vormgeven van innovatieprojecten. Als brigadier kunnen de deelnemers deze methodes inzetten op de eigen school maar het is ook de bedoeling dat zij hun kennis delen met andere scholen. Voor in ieder geval een jaar ondersteunen de brigadiers drie keer een andere school door bijvoorbeeld een workshop te geven of deel te nemen aan een vergadering.

De gratis trainingen vinden plaats op woensdag 4 en 18 maart met een terugkomdag op 13 mei en op 13 en 27 mei met een terugkomdag op 23 september. Meer informatie over de trainingen is te vinden op www.innovatieimpulsonderwijs.nl. Aanmelden kan bij Jos van Kuik via jk@kl.nl. Wie zich aanmeldt ontvangt alvast de reader met delen uit de verandertheorie die vanuit IIO op Maar is ontwikkeld.

© Nationale Onderwijsgids