Normal_helping_the_homeless

Dinsdag 27 januari organiseren hogeschool Windesheim en krant de Stentor weer een gespreksavond in de serie Peper & Zout. Dit maal gaat het gesprek over de groeiende kloof tussen arm en rijk door ongelijkheid in inkomen. Wat is de sociale en politieke impact van armoede op de maatschappij en mensen die het betreft? Waardoor wordt de kloof groter? Is werk dé oplossing? Een gespreksprogramma voor iedereen die geïnteresseerd is en wie het betreft.

Het jaar 2014 stond bol van berichten en uitgaven over de groeiende ongelijkheid: het boek van Piketty, artikelen in dagbladen, rapporten van WRR, SCP en CPB. Leidraad voor deze Peper&Zout is de publicatie in 2014 van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), ‘Hoe ongelijk is Nederland?’ Te gast zijn Monique Kremer, mede-auteur van het WRR-rapport, Ad Marijs, bestuurslid van de Voedselbank Zwolle en Annemiek de Wolf, herbergier van De Herberg, opvang voor dak- en thuislozen in Zwolle. Met hen én de aanwezigen gaan we in gesprek.
 
Wat kan een oplossing zijn? Meer banen en een economie gericht op groei? Of meer liefdadigheid voor mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien? In Zwolle wordt de ongelijkheid bestreden met het pact Zwolle Armoedevrij!, dat eind 2014 zijn lustrum ‘vierde’ en waarbij vele organisaties zijn aangesloten. Is het toch meer participatie die helpt?
 
Peper & Zout is in de Gift City aan de Rieteweg 12 in Zwolle. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op windesheimindialoog.nl. Peper & Zout is een reeks smaakmakende gesprekken over uiteenlopende thema’s, georganiseerd door Windesheim in Dialoog en de Stentor. Peper & Zout is gratis toegankelijk en vindt plaats op wisselende locaties in januari, maart, mei, september en november.

© Nationale Onderwijsgids