Logo_qi_srzie_400x400

De jongerenafdeling van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) organiseert op maandag 7 februari een jaarlijks symposium over een vrijwillig levenseinde. De bijeenkomst vindt plaats in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein te Utrecht, van 13.00 tot 16.45 uur. Dat meldt het NVVE.

Volgens oprichter van de jongerenafdeling Wendy Bax is euthanasie en jongeren geen vanzelfsprekende combinatie. 'Omdat je zo jong bent, schrikken mensen zich dood als je over euthanasie begint. Die schrikreactie maakt het moeilijk erover te praten, het is een gevoelig onderwerp.' De NVVE vindt dat het taboe doorbroken moet worden en organiseert daarom voor de tweede keer een symposium. Dat het onderwerp leeft bleek vorig jaar al tijdens de eerste editie van het drukbezochte symposium.
 
Jongeren kunnen op 7 februari praten en discussiëren over verschillende vraagstukken omtrent het zelfgekozen levenseinde. Op het programma staan verschillende lezingen en een debat. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle jongeren (tot 40 jaar) die geïnteresseerd zijn in dit thema, zowel leden als niet-leden. Inschrijven voor het symposium kost vijf euro en kan via nvvejongeren.nl
 
© Nationale Onderwijsgids