Logo_download__1_

(Novum) - Martine van Os is ambassadeur geworden van Edukans. De presentatrice van Omroep MAX had dinsdag haar eerste klus voor de ontwikkelingsorganisatie. Op station Amersfoort opende Van Os de fototentoonstelling Dankzij Onderwijs, die laat zien hoe onderwijs levens verandert.

"Ik ben ambassadeur van Edukans geworden omdat onderwijs mensen niet alleen wijzer maakt, maar ook leidt tot wederzijds begrip", zegt de presentatrice van het middagprogramma Tijd voor MAX. "En dat laatste hebben wij heel hard nodig. In deze wereld waar wij elkaar steeds vaker tegenkomen is wederzijds begrip van levensbelang", vervolgt de nieuwe Edukans-ambassadeur.

Nick & Simon zijn al jaren ambassadeurs van Edukans, actrice Bracha van Doesburgh is dat sinds kort. Prinses Laurentien is supporter van Edukans.

De foto-expositie die Van Os dinsdag opende laat zien dat een jaar extra onderwijs een persoon levenslang vijftien procent extra inkomen oplevert. Reizigers en bezoekers van Amersfoort Centraal kunnen de tentoonstelling de hele maand december bezichtigen in de traverse, de loopbrug boven de sporen. De expositie is ook te zien op de website van Edukans.