Normal_kinderen_internet

Woensdag 26 november vindt op hogeschool Windesheim in Zwolle een symposium plaats over innovatie en ICT in het onderwijs.Prof. dr. Joke Voogt zal onder meer haar visie op dit onderwerp geven als ze wordt geïnstalleerd als lector Onderwijsinnovatie en ICT van Windesheim.

ICT is in de dagelijkse communicatie niet meer weg te denken en speelt ook een belangrijke rol bij de globalisering en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor welke uitdagingen staat het onderwijs bij al deze ontwikkelingen? In haar lectorale rede die is getiteld ‘Docent en ICT. Een constructieve relatie’, zal Voogt uitleggen welk elementen volgens haar nodig zijn om een duurzame implementatie van ICT in het onderwijs mogelijk te maken. Volgens haar moeten de kennis, ervaring en problemen van docenten een centrale rol spelen bij ICT-vernieuwing. Ze pleit onder meer voor een nauwere verbinding tussen onderzoek en praktijk en een betere aansluiting bij de realiteit van de onderwijspraktijk.

Voorafgaand aan de officiële installatie en lectorale rede kunnen de deelnemers twee workshops volgen. De workshops gaan over de potentie van ICT om een bijdrage te leveren aan oplossingen van actuele vraagstukken in het onderwijs.

Het lectoraat Onderwijsinnovatie en ICT doet onderzoek naar duurzame implementatie van ICT-toepassingen, met het oog op aantrekkelijk, efficiënt, effectief en eigentijds onderwijs. Ook de potentie van nieuwe ICT-toepassingen voor het onderwijs wordt verkend. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met (toekomstige) leraren en lerarenopleiders. Immers, de leraar is en blijft de sleutelfiguur voor kwalitatief goed onderwijs.

Het symposium vindt plaats op 26 november in het Atrium van Windesheim te Zwolle. Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op windesheim/nl/agenda.

© Nationale Onderwijsgids