Logo_rug

Expertisecentrum Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert op vrijdag 31 oktober het congres ‘Kwaliteit van Leven’ voor managers, professionals en onderzoekers in de zorgsector. Op het programma staan lezingen en workshops over onder meer e-health, de ‘ziekenhuisarts’ en decentralisatie in de zorg.

Tijdens het congres ondertekenen de Faculteit Economie en Bedrijskunde (FEB) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een samenwerkingsovereenkomst. Onder het gezamenlijke speerpunt ‘Healthy Ageing’ combineren UMCG en RUG hun expertise op het gebied van gezondheidszorg en economie & bedrijfskunde, onder meer in het Nationaal Programma Ouderenzorg voor de regio Noord. Prof.dr. Folkert Kuipers (Raad van Bestuur UMCG en decaan van de Faculteit Medische Wetenschappen) en prof.dr. Harry Garretsen (decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde) zullen de samenwerking officieel bekrachtigen tijdens de opening van het Healthwise-congres. De nieuwe overeenkomst leidt naast gedeelde onderzoeksprojecten tot de nieuwe gezamenlijke leerstoel ‘Health Economics’.

Op de congresdag zijn er verschillende sprekers en workshops te volgen. 
 
Het congres vindt plaats op 31 oktober 2014 van 9.00 tot 17.00 uur in het Duisenberg Gebouw, Nettelbosje 2 te Groningen. Aanmelding is vereist

© Nationale Onderwijsgids