Logo__cid_image001_png_01cfc2d1

Op woensdag 10 september 2014 vindt de kennisconferentie ‘Burgemeester in cyberspace’ plaats. Tijdens de conferentie geven verschillende sprekers hun kijk op het thema ‘burgemeester, digitalisering en veiligheid’. De conferentie wordt georganiseerd door de Thorbecke Academie van NHL Hogeschool samen met de lectoraten Cybersafety en i-Thorbecke en het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters.

De burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, zal komen spreken over de nieuwe taken van de burgemeester anno 2014. Wouter Stol van het NHL-lectoraat Cybersafety gaat in op de rol van burgemeester in de openbare orde en veiligheid in de virtuele wereld. Een derde lezing gaat over de regierol van de burgemeester in een virtuele wereld door Jelle Dijkstra en Hugo Verheul, beide lectoren van NHL Hogeschool. De lezingen worden gevolgd door een drietal masterclasses die studenten en burgemeesters kunnen volgen.
 
Met de kennisconferentie wil de Thorbecke Academie van NHL Hogeschool  de dialoog stimuleren tussen toekomstige bestuurskundigen, veiligheidsprofessionals en burgemeesters. Daarnaast krijgen NHL-studenten een kijkje achter de schermen door middel van een live-driehoek. Hoe gaat een driehoeksoverleg in zijn werk en welke dilemma’s hebben de driehoekspartners als het gaat om social media en maatschappelijke onrust? Dit driehoeksoverleg wordt gesimuleerd door:
  • Arno Brok, burgemeester van Dordrecht 
  • Marja Doosje, teamchef politie Zuidoost Fryslân 
  • Pieter van Rest, officier van justitie, Arrondissementsparket Noord-Nederland
© Nationale Onderwijsgids