Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon1_jpg

Komende maandag start in Oost-Souburg de Junior Academy Mae Uku. Migrantenkinderen uit Oost-Souburg en omgeving kunnen zich via deze kinderuniversiteit oriënteren op toekomstige studiemogelijkheden. De Junior Academy is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 op de basisschool van buitenlandse afkomst. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De Academy in Oost-Souburg richt zich met name op kinderen met een Molukse achtergrond. Dat de Junior Academy zich voornamelijk richt op migrantenkinderen is omdat het vooral voor hen goed is om te kijken naar wat het nu inhoudt om te studeren, zo vertelt Mary de Lima van de Stichting Mae Uku. "In sommige gevallen is er niemand in de nabije familie met een hogere opleiding en dan is het heel goed als iemand in de familie een goed idee krijgt van wat dat inhoudt."
 
De deelnemers gaan onder meer een speurtocht in de hogeschool HZ in Vlissingen doen. Daarnaast krijgen ze theaterworkshops en gaan de kinderen hun eigen film maken. Het zomerprogramma is een initiatief van de Stichtingen BUAT en Mae Uku en wordt uitgevoerd door Expertisecentrum Diversiteitsbeleid ECHO. Afgelopen jaar is de kinderuniversiteit voor het eerst uitgevoerd in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Dit jaar breidt de Junior Academy zich uit naar andere delen van Nederland. Kinderen uit Oost-Souburg en omgeving die mee willen doen kunnen zich nog tot tot en met vrijdag aanmelden.
 
© Nationale Onderwijsgids