Normal_normal_basketbal_sport

Sportservice provincie Utrecht organiseert op 7, 8 en 9 november alweer het zesde Jeugdsportweekend in de provincie. Dit sportieve weekend is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 18 jaar met een lichamelijke beperking. Dit meldt de Wijkse Courant.

Het Jeugdsportweekend wordt gehouden in vakantiepark RCN Het Grote Bos in Doorn. Het doel is kinderen met een beperking kennis te laten maken met verschillende sportmogelijkheden. Aanmelden kan tot 1 oktober via www.aangepastsporten.nu. Het weekend wordt mogelijk gemaakt dankzij Sportservice provincie Utrecht, het Johanna Kinderfonds, de Rotary Soestdijk, de Lionsclub Maarssen en NSGK.
 
Het weekend (vrijdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur) staat in het teken van sport en ontmoeting. De kinderen maken kennis met verschillende sporten, waarna ze eventueel kunnen instromen bij een sportvereniging bij hen in buurt. De kinderen zijn het weekend in goede handen. Op een sportgroepje van twee tot vier kinderen staan twee deskundige begeleiders. Verpleegkundigen zijn aanwezig om waar nodig hulp te verlenen. De kosten voor het geheel verzorgde weekend bedragen 85 euro.
 
'Voor veel kinderen is dit hét weekend van het jaar. En voor de vrijwilligers eigenlijk ook', vertelt consulent Michael van Es. 'Kinderen uit de hele provincie zijn van harte welkom. En ze komen dan ook elk jaar overal vandaan. Op die manier hopen we veertig kinderen onvergetelijke dagen te bezorgen, waar ze sportief bezig zijn, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en ze leren waar hun mogelijkheden liggen.'
 
© Nationale Onderwijsgids