Normal_juliette_maltha_nieuw
Het volgen van huiswerkbegeleiding bij een huiswerkinstituut zorgt in de meeste gevallen voor betere resultaten op school. Maar het kan ook helpen om te achterhalen met welke vakken je meer moeite hebt. Wanneer blijkt dat je problemen hebt met een bepaald vak, dan is het zaak dat je meteen aan de bel trekt en de juiste stappen neemt om die problemen op te lossen.
 

Door Julliete Maltha

Stap 1
Bekijk waar de problemen met het vak liggen. Vind je de stof moeilijk? Snap je het wel maar heb je een achterstand opgelopen? Legt de leraar het voor jou niet goed uit? Of kun je het niet goed vinden met de leraar? Of stel je het maken van het huiswerk voor dat vak steeds uit waardoor je er nooit aan toe komt?
 
Stap 2
Bespreek de problemen met je studiecoach en bekijk samen hoe het probleem opgelost zou kunnen worden.
 
Stap 3
Praat met je leraar. Leg uit dat je je bewust bent van het feit dat je problemen hebt met het vak, maar dat je er graag iets aan wil doen en dat je het er ook al met je studiecoach of huiswerkbegeleider over hebt gehad. Als je leraar merkt dat je bereid bent om iets aan je problemen te doen, zal hij ook bereid zijn om je daarbij te helpen.
 
Stap 4
Maak samen met je studiecoach een plan om jezelf bij te spijkeren. Als je een achterstand hebt, plan je elke dag wat tijd in om achterstallig huiswerk in te halen. Bespreek dit plan ook met je docent en vraag geregeld om feedback.
 
Stap 5
Als blijkt dat je echt inhoudelijk moeite hebt met het vak, en je er tijdens huiswerkbegeleiding niet verder mee komt, zal je studiecoach je bijles adviseren.
 
Veel succes!