Logo_1436364745.1659qachym

Enkele ambassadeurs van het platform Méér Muziek in de Klas deden woensdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door de oproep aan de groepen 5, 6 en 7 van het basisonderwijs om mee te doen aan “de grootste muziekwedstrijd van Nederland”. Als erevoorzitter van het platform deed Koningin Máxima via een videoboodschap een oproep tot inschrijving. Dat meldt de PO-Raad.

De ambassadeurs, onder wie Joop van de Ende en Erik Scherder, dagen de klassen uit een met elkaar gemaakt muziekstuk in te zenden via de site meermuziekindeklas.nl. Inzenden kan in een van de voorgestelde categorieën: van huis-tuin-en-keuken-percussie, pop, orkest, rap tot bodypercussie.

Op basis van de inzendingen worden 100-120 klassen uitgenodigd voor de audities in juni. Dertig klassen gaan door naar de volgende rond: een van de speciale uitzendingen van het Zapp programma De BZT Show. De finalisten worden tijdens de show geselecteerd door kinderen thuis en een deskundige jury. Deze finalisten zullen deel uitmaken van de BZTband XXL. Klassen die doorgaan worden gekoppeld aan hun eigen bekende muzikale superheld. Op een speciaal kerstgala speelt de band een speciaal voor deze wedstrijd gemaakte compositie van Henny Vrienten. Koningin Máxima is daarbij eregast.

Meer Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Meer Muziek in de Klas. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met verschillende partners, zoals de PO-Raad, de VandenEnde Foundation, de NPO en het ministerie van Onderwijs. Minister Bussemaker van Onderwijs stelt 25 miljoen euro beschikbaar om de komende jaren structureel muziekonderwijs te realiseren. Twintig miljoen van dat bedrag is via de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs voor scholen. 

© Nationale Onderwijsgids