Normal_prinses_laurentien

Prinses Laurentien leest woensdag 27 januari 2016 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt op de basisschool De Ladder inMaarn. De Prinses leest kinderen uit groep 1 en 2 voor uit 'We hebben er een geitje bij!', geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het boek als Prentenboek van het Jaar 2015. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

De leescoördinatoren van Basisschool De Ladder stimuleren de taalontwikkeling van leerlingen. Dat heeft onder andere geresulteerd in een eigen schoolbibliotheek en diverse leesactiviteiten zoals deelname aan de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nederlandse Kinderjury en nu ook aan De Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Lezen en worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) om het voorlezen van kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De dertiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016.

© Nationale Onderwijsgids