Normal_kov__basisonderwijs__zandbak__spelen__buiten_spelen__kind

Er is nu nog weinig kennis over de ontwikkeling van kinderen met een grote achterstand in de verstandelijke en motorische ontwikkeling. Het project 'Opvolgen van Jonge Kinderen met een Ontwikkelingsvertraging' (OJKO) wil hier verandering in brengen en wil deze kennis uitbreiden. Hiervoor wordt er nog gezocht naar te volgen kinderen van zes maanden tot en met vier jaar. Dat meldt Vakblad Vroeg.

“Samen met ouders van jonge jongeren met een grote ontwikkelingsvertraging willen we de ontwikkeling van deze kinderen opvolgen. We willen weten hoe kinderen van 6 maanden tot en mét 4 jaar, die een grote achterstand hebben in de ontwikkeling, opgroeien”, aldus de uitleg van het project. Over een periode van twee jaar moet de ontwikkeling van de kinderen halfjaarlijks in kaart worden gebracht, door middel van bijvoorbeeld taakjes en spelletjes met het kind te doen. Het project is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen en Katholieke Universiteit Leuven.

Doel van het onderzoek is dat zorgprofessionals zoals therapeuten en artsen in de toekomst beter antwoord kunnen geven op de vragen van ouders, begeleiders en andere betrokkenen over de ontwikkeling van kinderen met een grote ontwikkelingsvertraging. Meer informatie over het project is te vinden op www.ojko.be hier kunnen ouders ook hun kinderen opgeven voor het onderzoek.

© Nationale Onderwijsgids