Normal_brood_kinderen_eten_lunch_ontbijt

Vanochtend hebben drie Haagse basisschoolklassen ontbeten met zo'n 20 Kamerleden en de Eerste Kamervoorzitter in de Noenzaal van de Eerste Kamer. Het Binnenhofontbijt vond plaats in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze week ontbijten zo’n 500.000 kinderen samen op 2.600 basisscholen en met hun burgemeester op 240 gemeentehuizen. Dat meldt Het Nationaal Schoolontbijt.

De bijna 50 leerlingen hadden verschillende ontbijtvragen voorbereid om te stellen aan de Kamerleden. Zo vroeg een leerling aan Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol of ze kan zorgen dat elke school een gymleraar krijgt. “Daar gaan vooral de Tweede Kamer en de gemeenten over, maar het is natuurlijk onwaarschijnlijk belangrijk dat kinderen lekker kunnen sporten”, was het antwoord.

Het Nationaal Schoolontbijt is ook leerzaam voor de leerlingen door speciaal lesmateriaal. Met dit materiaal ontdekken de kinderen het belang van ontbijten. Middels een convenant met de missie om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren steunen het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging het Nationaal schoolontbijt. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt vanaf dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School. 

© Nationale Onderwijsgids