Normal_politie

Een leraar van scholengemeenschap St. Ursula in het Limburgse Horn wordt verdacht van ‘onacceptabele omgangsvormen met leerlingen’, waaronder het onderhouden van relaties. Dat meldt Dagblad de Limburger op basis van eigen onderzoek. 

Het is niet de eerste keer dat de politie de pijlen richt op de man, want hij was vorig jaar ook al onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie. Een oud-leerlinge deed toen aangifte tegen hem. Zij zou hem hebben gezien tijdens een ‘intieme situatie’ met een minderjarige leerling. De leraar werd destijds niet vervolgd omdat het Openbaar Ministerie dat niet als een haalbare kaart zag.

De oud-leerlinge zette vervolgens de stap naar recherchebureau Zuidema, die wel met de zaak verder ging. "Er zijn vele gesprekken gevoerd met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad", zegt John Vullers van recherchebureau Zuidema. "Mijn indruk is dat er sprake is van een doofpotcultuur bij deze scholengemeenschap. De afgelopen jaren zijn er blijkbaar meer incidenten geweest. Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s."

Volgens Vullers zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste omgangsvormen met leerlingen, zoals zoenen, betasten of nog ergere handelingen. "Als deze verhalen naar voren werden gebracht, werden ze echter niet serieus genomen door het schoolbestuur. Nu komen er nog steeds zorgwekkende berichten binnen”, aldus Vullers.

© Nationale Onderwijsgids