Normal_leraar_po_vo_schoolklas_school

Basisschool De KinderCampus heeft met haar duurzame onderwijsprogramma de eerste Impact Award – ’t Gooi 2015 gewonnen. De school wordt daarmee geroemd om de interactieve en laagdrempelige manier waarop zij haar leerlingen betrekt bij het thema duurzaamheid. De keuze is op De KinderCampus gevallen na zowel een publieksverkiezing als jury-beoordeling. Dat meldt gemeente Hilversum.

Nicolien van Vroonhoven, Hilversumse wethouder Duurzaamheid en lid van de vakjury, licht de keuze toe. “We staan met elkaar aan het begin van een grote sprong naar een duurzame toekomst. De kracht van De KinderCampus schuilt in het feit dat de duurzame toekomst wordt gestart in de geest van kinderen.”

Marjolein Klompe, directeur van De Kindercampus, benadrukt dat de kracht van het onderwijsprogramma schuilt in de bewustwording die het bij de kinderen bevordert. “De leerlingen ontdekken met elkaar wat duurzaamheid is en wat zij hier mee kunnen doen. Het mooie is dat kinderen hierdoor niet alleen duurzaamheid ‘goed’ vinden, maar ook als ‘normaal’ gaan beschouwen. Dat heeft een enorme impact!” Dat het duurzame onderwijsprogramma echt wortelt in de leefwereld van de leerlingen, heeft Klompe recent nog gemerkt. “Ik liep door de hal en hoorde twee leerlingen bespreken hoe kort zij onder de douche hadden gestaan en zo water hadden bespaard. Dan merk je dat jongeren hier echt zelf mee bezig zijn.”

De Impact Award is uitgereikt in het kader van de Dag van de Duurzaamheid en is een erkenning voor de organisatie met de meest waardevolle en duurzame impact. Tientallen organisaties en bedrijven uit het Gooi hebben aan de competitie deelgenomen. 

© Nationale Onderwijsgids