Normal_kinderboek_tosca_menten

De Centrale Bibliotheek Rotterdam wordt een groot feestterrein in de Kinderboekenweek 2015. Kinderen kunnen meedoen aan allerlei kinderactiviteiten rond het thema van de Kinderboekenweek 2015: natuur, wetenschap en techniek. Ook zijn er workshops, spelletjes, theateracts en komen bekende kinderboekenschrijvers waaronder Vivian den Hollander, Mirjam Mous en Arend van Dam langs. Dat meldt gemeente Rotterdam.

Het Kinderboekenweekfeest opent met het Kinderboekenweeklied dat onder leiding van ZangExpress wordt gezongen door het Rotterdams Jongenskoor en kinderen van diverse scholen. Wethouder Pex Langenberg opent vervolgens samen met de directeur van de Bibliotheek Rotterdam officieel het feest. Een groot aantal kinderboekenschrijvers en -illustratoren komt op het feest signeren, vragen beantwoorden en voordragen uit eigen werk. Verder kunnen kinderen een eigen achtbaankar bouwen, een robot programmeren en een waterraket versieren en zelf afschieten. TG Locals, het nieuwe huisgezelschap van Bibliotheek Rotterdam, speelt de theatervoorstelling Het geheim van de liefde, een humoristische, muzikale en kleurrijke voorstelling speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2015.

Het Kinderboekenweekfeest is onderdeel van de 61ste Kinderboekenweek dat plaatsvindt van 7 tot en met 18 oktober 2015. Tijdens de Kinderboekenweek staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar!. Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2015 en het Prentenboek is dit jaar van de hand van Mies van Hout. Het Kinderboekenweekgeschenk is jaarlijks verkrijgbaar bij de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek.

© Nationale Onderwijsgids