Normal_brood_kinderen_eten_lunch_ontbijt

Dit jaar wordt de 13e editie van Het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd van 9 tot en met 13 november. Dit jaar gaan tijdens de ontbijtweek maar liefst 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten. Via lesmateriaal leren de leerlingen meer over het belang van een gezond ontbijt. In 240 gemeenten ontbijt een schoolklas zelfs met de burgemeester op het stadhuis. Dat meldt Het Nationaal Schoolontbijt. 

Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School. Het ontbijt voor de scholieren bestaat uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine,  uitstroop, smeerkaas, jam, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en groente. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. In de ontbijtdoos vinden de kinderen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders.

De ontbijtweek wordt geopend in het Openluchtmuseum in Arnhem op maandag 9 november. Verder is er een Binnenhofontbijt met kinderen en leden van de Eerste en Tweede Kamer op 11 november en op 13 november een afsluitend Burgemeestersontbijt.

Middels een convenant met de missie om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren steunen het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging ook dit jaar het Nationaal schoolontbijt. 

© Nationale Onderwijsgids