Normal_normal_sander_dekker_2

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft tegen radiostation BNR gezegd serieus te gaan kijken naar Engelse les aan kleuters. Vorige week werden de voorlopige adviezen van het Platform Onderwijs 2032 bekend. Engelse les aan kleuters is hier een van. Volgens het Platform is Engels heel belangrijk en zijn kinderen goed in het leren van een taal. Dat meldt BNR.

Op het definitieve advies van de commissie wil Dekker nog niet teveel vooruitlopen. Wel zegt de staatssecretaris positief te staan tegenover het voorstel om al zo vroeg mogelijk met Engels onderwijs te beginnen. “We leven in een land met een heel klein taalgebied. Als we buiten de grens iets willen doen, en dat is waar we in dit land heel erg goed, en heel erg groot in zijn, dan vraagt dat ook om een goede beheersing van het Engels”, aldus Dekker.

Volgens Dekker is op scholen die al heel vroeg beginnen met Engelse les gebleken dat het een niet ten koste gaat van het ander. De kinderen op die scholen leren goed Nederlands en goed Engels. Dekker vindt het daarom interessant om te kijken of Engelse les op alle scholen eerder zou kunnen. Wel wacht de staatssecretaris eerst het definitieve advies van de commissie af voordat hij besluit daadwerkelijk met het idee aan te slag te gaan. Dit advies wordt in december verwacht.

© Nationale Onderwijsgids