Normal_klas__po__kinderen__vragen__les__klaslokaal

De landelijke Kinderklimaattop 2015 vindt vrijdag 6 november plaats in Dordrecht. In de Duurzaamheidsfabriek bespreken kinderen uit het hele land ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. Het beste idee wordt meegegeven aan staatssecretaris Wilma Mansveld, van Infrastructuur en Milieu. Zij neemt dit idee mee naar de Klimaattop van de Verenigde Naties, die eind november start in Parijs. Dat meldt gemeente Dordrecht.

Tijdens de Kinderklimaattop bootsen de deelnemers een VN-top na. Kinderen van verschillende scholen praten en onderhandelen in workshops over hun ideeën. Aan het einde van iedere workshop kiezen de deelnemers een idee uit dat ze namens de groep presenteren. Een jury kiest het beste idee uit. Dat geeft de jury mee aan de staatssecretaris.

In het najaar geven tienduizenden kinderen in heel Europa alvast het goede voorbeeld aan de wereldleiders. Dat doen ze door op een milieuvriendelijke manier naar school te gaan. In Nederland gebeurt dat onder de naam 'Groene Voetstappen'. Scholen die meedoen aan Groene Voetstappen kunnen hun leerlingen van groep 7 en 8 naar de Kinderklimaattop sturen. Via www.groenestappen.nl kunnen scholen zich nog aanmelden voor deelname aan Groene Voetstappen.

© Nationale Onderwijsgids