Logo_kbw2015_logo

Van 7 tot en met 18 oktober is het weer Kinderboekenweek in Nederland. Dit jaar is het thema 'Raar, maar waar!' waarbij natuur, techniek en wetenschap centraal staan. Kinderboekenschrijfster Rian Visser maakte digibordlessen bij dit thema die in de klas gebruikt kunnen worden, zo meldt de schrijfster of haar weblog.

Visser heeft al vaker digibordlessen ontwikkeld die gaan over het Kinderboekenweekthema van dit jaar. De lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met uitgeverij Zwijssen, Cubiss en Brabantse Netwerkbibliotheek. Er zijn aparte lessen voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool.

De lessen bieden naast knutseltips en spelletjes ook verwerkingstips bij 22 kinderboeken die passen bij het thema van dit jaar, met bijvoorbeeld schrijfopdrachten en tips om het lezen te bevorderen. De onderwerpen van de lessen zijn: robots, ruimtevaart, proefjes, dieren, natuur, techniek, nieuwe media, uitvindingen en vervoer.

De lessen zijn gratis te downloaden via de weblog van Rian Visser. Tegen betaling zijn tevens gedrukte handleidingen beschikbaar.

© Nationale Onderwijsgids