Normal_po__kov__docent__leraar__leerkracht__leerlingen__les__uitleg

Wethouder van Onderwijs Elly Konijn (D66) heeft het startschot gegeven voor de Zomerschool Alkmaar. Van 3 tot en met 13 augustus gaan leerlingen van diverse basisscholen uit de gemeente Alkmaar die na de zomer in groep 8 beginnen naar de Zomerschool. Dat meldt gemeente Alkmaar.

Leerlingen die moeite hebben met bepaalde leervaardigheden, waaronder taalverwerking en rekenvaardigheden, volgen extra lessen bij de Zomerschool. Deze vaardigheden zijn nodig om goed te kunnen presteren op het voorgezet onderwijs. De Zomerschool helpt ze hun leerprestaties te verhogen. De leerlingen van de Zomerschool werken aan de hand van een interactief lesprogramma aan hun persoonlijke leerdoelen. Het thema is dit jaar ‘Een leven lang fit’: voeding, sporten en een gezonde levensstijl staan centraal. Het leergedeelte wordt dan ook afgewisseld met sportieve activiteiten, zoals klimmen en kanoën.

“Alle Alkmaarse kinderen moeten zo goed mogelijk op hun toekomst voorbereid zijn”, zegt Konijn. “Extra leertijd is heel effectief om achterstanden in het onderwijs tegen te gaan, daarom dit jaar een Zomerschool. Daar heb je je leven lang wat aan.”

© Nationale Onderwijsgids