Normal_les_klas_leerlingen_juffrouw_docent

Steeds meer Leeuwardense basisschoolkinderen gaan de Zomerschool 058. In 2013 ging de zomerschool van start met twaalf kinderen, vorig jaar was het aantal al gegroeid naar vijftig deelnemers. Dit jaar gaan negentig kinderen uit de groepen zes, zeven en acht naar de zomerschool. Er is ook één klas voor leerlingen uit het speciale basisonderwijs. Dat meldt de Huis aan Huis.

De Zomerschool 058 wordt georganiseerd in de laatste twee weken van de zomervakantie. De leerlingen krijgen 's ochtends extra les in rekenen en begrijpend lezen. 's Middags is er tijd voor sport, spel en muziek. De belangstelling was dit jaar zo groot, dat de organisatie besloot om uit te breiden met een extra klas. In het oorspronkelijke plan was plaats voor ongeveer 70 leerlingen, verdeeld over vier klassen.

De leerlingen komen van 19 verschillende basisscholen uit Leeuwarden. De kinderen zijn aangemeld door de leraren van de scholen. Maar niet alle aangemelde leerlingen kunnen op de zomerschool terecht. “We kijken goed naar de motivatie van de leerling en de betrokkenheid van de ouders. Zomerschool 058 is gratis voor de leerling maar niet vrijblijvend. Als je bent aangenomen is het de bedoeling dat je altijd aanwezig bent”, zegt Koos Pot, coördinator van Zomerschool 058. Op 14 augustus wordt de zomerschool afgesloten met een diploma-uitreiking.

© Nationale Onderwijsgids