Normal_basisschool_klas_kinderen

Steeds meer ouders dienen een claim in bij de basisschool. De claims gaan bijvoorbeeld over een vergoeding voor kapotte spullen van hun kind. Dit soort claims zijn de afgelopen vier jaar met 41 procent toegenomen, zegt assurantiemakelaar AON. Dat meldt BNR.

Mensen willen steeds minder zelf voor schade opdraaien, zegt Henri Damen van AON. De claims die ouders indienen gaat bijvoorbeeld om een kind dat struikelt tijdens gymles en zich bezeert of twee kinderen die aan het spelen zijn op het plein en de jas bij elkaar kapot maken. “Eerst ging men dan naar de verantwoordelijke ouder, nu stappen mensen eerder naar de school”, zegt Damen.

De bedragen van de claims zouden ook flink omhoog zijn gegaan. “Als je ziet dat er in 2010 een kleine duizend euro gemiddeld betaald werd, zie je dat nu oplopen naar vijftienhonderd euro. Als er sprake is van een gedekt evenement, draait de verzekering voor deze kosten op”, aldus Damen. Het zou nu een uitdaging zijn voor verzekeraars om te voorkomen dat hierdoor ook de premies omhoog moeten. Damen geeft aan dit hopelijk te kunnen voorkomen door goed te communiceren en een stukje preventie in te zetten. 

© Nationale Onderwijsgids