Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

(Novum) - De gemeente Rotterdam heeft een brief gestuurd aan de ouders van leerlingen op basisschool De Verbinding om te waarschuwen voor de slechte kwaliteit van de school. De ouders krijgen in de brief de suggestie om nog voor het nieuwe schooljaar te kiezen voor een andere basisschool.

Het gebeurt niet vaak dat een gemeente kiest voor een dergelijke maatregel tegen een school. De stad zou de Rotterdamse basisschool het liefst direct sluiten, maar mag dat niet op eigen houtje doen, zoals wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs woensdag in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad schrijft.

De inspectie, die de school vorig jaar bestempelde als zeer zwak, heeft De Verbinding namelijk tot 2017 de tijd gegeven om het minimumaantal leerlingen van 303 te halen. Zoveel leerlingen heeft een nieuwe basisschool wettelijk nodig om te mogen voortbestaan. Volgens De Jonge is de kans vrijwel nihil dat de school deze norm gaat halen. De Verbinding ging van 64 leerlingen in oktober naar 54 leerlingen in mei.

Uit het rapport van de inspectie blijkt dat het onderwijs op de school niet in orde is en dat de zorg voor de leerlingen onvoldoende is.