Normal_normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les_autisme_adhd

Een passende schoolloopbaan met de juiste hulp op het juiste moment moet ervoor zorgen dat alle kinderen naar school kunnen. Op de website van Passend Onderwijs zijn diverse handreikingen, modellen en andere tools verzameld die hieraan bij moeten dragen. Zo moet het aantal thuiszitters teruggedrongen worden. Dat meldt de PO-Raad.

Nog steeds zitten te veel kinderen en jongeren thuis omdat er geen passend onderwijs voor ze is. Het terugdringen van deze thuiszitters en zorgen dat er voor iedereen onderwijs is, is het doel van het ingevoerde passend onderwijs. Om te zorgen dat iedere scholier een passend plek in het onderwijs vindt hebben de PO-Raad, VO-raad, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nederlands Jeugd Instituut, Gedragswerk, Ingrado en het ministerie van Onderwijs hun krachten gebundeld.

De afgelopen jaren zijn er al verschillende acties in gang gezet om te zorgen dat alle kinderen in Nederland een passende plek in het onderwijs vinden. Hierbij valt te denken aan verbetering van de registratie, versterking van de leerplichtfunctie, inzet van onderwijsconsulenten en komen tot een sluitende regionale thuiszittersaanpak. De PO-Raad benadrukt het belang van een gezamenlijke aanpak van scholen, samenwerkingsverbanden, gemeenten en ouders om het aantal thuiszitters terug te dringen. De handreikingen, modellen en andere tools zijn te vinden op de website passendonderwijs.nl.

© Nationale Onderwijsgids