Normal_normal_minister-bussemaker-in-gesprek-met-meiden-over-techniek-web

Op donderdag 23 april 2015 geeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs samen met honderd meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs het startsein voor de landelijke Girlsday. Op deze dag openen honderden bedrijven hun deuren voor meisjes van tien tot vijftien jaar. Ook in Groningen wordt aandacht besteed aan Girlsday. 

Eenentwintig meisjes van De Brederoschool, vijftien meisjes van De Meander, zestien meisjes van De Kimkiel, elf meisjes van De Expeditie en tien meisjes van De Vuurvlinder worden op donderdag 23 april met een bus opgehaald van school en gaan naar verschillende workshops en bedrijven.

Elke groep heeft een apart programma. Een aantal leerlingen starten in sciencecentrum De Magneet van de Hanzehogeschool Groningen. Bij De Magneet draait het om actief bezig zijn en zelf ontdekken. Daarna gaan de meiden naar De Jonge Onderzoekers om daar een uitgebreide workshop te volgen. Na afloop van de workshop bij De Jonge Onderzoekers is er een excursie naar Lode Holding op het Zernikepark. Ze maken daar kennis met het proces (van bedenken, ontwerpen, testen, produceren evalueren) van apparatuur en producten die gebruikt worden in de medische wereld. Er vindt ook nog een rondleiding plaats bij Peperzaken, dat maatwerk apps ontwikkelt voor bedrijven en consumenten. Meer informatie over de Girlsday is te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids